Zoals vaker op maandag is het weer probeer eens wat nieuws dag, een dag waarop we tijd hebben om wat uitgebreider te koken dan doordeweeks.
Alhoewel dit gerecht maar ongeveer 15 minuten bereidingstijd nodig heeft dus zoveel tijd kost dit gerecht ook weer niet.
Je kan eventueel extra smaken toevoegen of juist weglaten in dit gerecht.
Je kan eventueel extra smaken toevoegen of juist weglaten in dit gerecht.
Hoisinbiefstuk uit de wok.
Ingrediënten:
- 300 gr eiermie
- 150 gr wortel
- 1 struik paksoi
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 rode ui
- 3 lente-uitjes
- 1 stengel sereh (citroengras)
- 400 gr biefstuk
- 1 el sesamzaadjes
- arachideolie
- 100 g taugé
- 2 el hoisinsaus
- 1 bosje koriander
Bereidingswijze :
Wel de eiermie 5 minuten in kokend heet water. Giet af en hou apart. Schil de wortel en snijd in repen van 1 bij 3 cm. Snijd de paksoi in repen van 1 cm. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd in halve ringen. Pel en halveer de ui en snijd in halve ringen. Snijd de lente-uien in dunnen ringen. Verwijder de stugge bladeren van de sereh en snijd zo fijn mogelijk. Snijd de biefstuk in repen van 1 cm dik en bestrooi met de sesamzaadjes. Verhit de olie in de wok tot het walmt. Bak de biefstuk circa 2 minuten om en om en haal uit de wok. Verhit opnieuw olie in de wok tot het walmt. Roerbak de paksoi en wortel 2 minuten. Voeg de sereh, ui, peper en knoflook toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de eiermie en taugé toe. Meng alles goed door elkaar en voeg de biefstuk en lente-uitjes toe. Warm goed door en blus af met de hoisinsaus. Verdeel de noedels over de borden en garneer met wat gesneden koriander.
©Bron 24 kitchen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten