Toen wij in een weekend hadden afgesproken met vrienden werd er besloten Indisch te koken, een vriendin van mij maakte speciale gerechten en ik heb er ook een aantal bereid.
1 daarvan is deze erg smakelijk en ze vielen goed in de smaak.
Ook erg lekker als hapje 's avonds op tafel smullen maar.
Rempah
Ingredienten
- 250 gr half om half gehakt
- 2 eetlepels zeer fijn gesneden ui
- 1 theelepel sambal (trassi)
- 1/2 theelepel djintan
- 1 theelepel ketoembar
- 1 theelepel laos
- Zout naar behoefte
- 1 ei
- 100 gram geraspte kokos
- 2 teentjes zeer fijn gesneden knoflook
Bereidingswijze :
Meng alle ingredienten, op de helft van de kokos na zeer goed door elkaar.
Rol er kleine balletjes van.
Rol ze daarna door de resterende kokos en laat ze ongeveer 1 uur in de koelkast rusten.
Verhit wat olie in een pan en bak de balletjes bruin en gaar.
Lekker om met pindasaus te serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten