dinsdag 28 februari 2012

Rempah


Toen wij in een weekend hadden afgesproken met vrienden werd er besloten Indisch te koken, een vriendin van mij maakte speciale gerechten en ik heb er ook een aantal bereid.
1 daarvan is deze erg smakelijk en ze vielen goed in de smaak.

Ook erg lekker als hapje 's avonds op tafel smullen maar.

Rempah


Ingredienten


  • 250 gr half om half gehakt
  • 2 eetlepels zeer fijn gesneden ui
  • 1 theelepel sambal (trassi)
  • 1/2 theelepel djintan
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1 theelepel laos
  • Zout naar behoefte
  • 1 ei
  • 100 gram geraspte kokos
  • 2 teentjes zeer fijn gesneden knoflook


Bereidingswijze :

Meng alle ingredienten, op de helft van de kokos na zeer goed door elkaar.
Rol er kleine balletjes van.
Rol ze daarna door de resterende kokos en laat ze ongeveer 1 uur in de koelkast rusten.
Verhit wat olie in een pan en bak de balletjes bruin en gaar.
Lekker om met pindasaus te serveren.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten