maandag 28 november 2011

Huzaren Salade ala Semantha


Huzaren salade

 Ingrediënten

  • Anderhalve tot 2 kilo aardappels
  • 1 pot mayonaise
  • Slasaus
  • 1 pot zilveruitjes
  • 1 pot augurken
  • 1 blik boterhamworst
  • 1 blik ham
  • Peper
  • Zout
  • Maggie/Smaakverfijner
  • 4 middelgrote uien

Bereidingswijze :

Kook de aardappels (ik doe dat meestal de avond voordat ik de salade ga bereiden zodat ze goed afgekoeld zijn) en stamp ze met een aardappelstamper.
Snipper de ui en voeg deze toe aan de aardappels, voeg de inhoud van 1 pot mayonaise hier aan toe en roer dit goed door.
Voeg naar smaak zout, peper en maggie toe en roer wederom alles goed door elkaar (houd er wel rekening mee dat de smaak van de uien nog door de salade trekt.)
Snijd nu vervolgens de zilveruitjes in tweeën, de augurk, de boterhamworst en de ham in stukjes en voeg deze ook toe aan de salade.
Roer het geheel goed door, om de salade nu nog een beetje smeuïger te maken voeg je naar eigen inzicht nog wat slasaus toe.
Laat het geheel nu 1 dag rusten zodat alle smaken in kunnen trekken.

In de zomer barbecueën wij heel erg graag, hierbij maak ik dan eigenlijk altijd een salade.
Lekker voor op een stokbroodje of gewoon voor ernaast :)
Ook tijdens de kerst voor bij het gourmetten of wanneer je een huis vol visite hebt is het altijd makkelijk om te serveren.


Bron een beetje van mezelf en een beetje van mijn ouders ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten