zondag 4 december 2011

Stoofschotel van Ree

 


Bij ons in de familie werd vroeger met enige regelmaat wild gegeten, voornamelijk ree was 1 van de grote favorieten.
Nu hadden wij weer een paar heerlijke stukjes ree in de vriezer en waren dus opzoek naar goede recepten voor ree, het onderstaande recept is heerlijk en zeker het proberen waard.




Stoofschotel van Ree





Ingredienten voor 4 personen



  • 30 gram boter
  • 100 gram (verse) zilveruitjes
  • 150 gram shii-take, in vieren
  • 600 gram reepoulet
  • 15 gram bloem
  • 2 jeneverbessen
  • 1 kruidnagel
  • 1 laurierblaadje
  • 20 gram kruidkoek, in blokjes
  • 600 ml reefond of wildfond


Bereidingswijze:



Verwarm de oven voor op 140 graden. Smelt de boter en bak de zilveruitjes, shii-take en reepoulet hierin lekker aan. Breng het vlees op smaak met peper en zout. Voeg de bloem, specerijen en blokjes kruidkoek toe. Giet nu de fond erover en breng het geheel aan de kook.



Dek de pan goed af en plaats deze 2½ uur in de oven. Neem als het vlees gaar is de pan uit de oven en roer alles nog een keer goed door. Combineer de stoofschotel met bv : rodekool, spruitjes, diverse paddenstoelen, schorseneren, witlof, kastanjepuree, aardappelpuree, aardappelgratin, gekookte aardappelen of verse pasta.



Eet smakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten