maandag 5 december 2011

Pilaf met perzik en rijst


Onder het mom van probeer eens wat nieuws, deze keer Pilaf met perzik en rijst.
Ik heb heel vroeger bij mijn tante dit al eens gegeten maar dat is inmiddels al zolang geleden en Rick heeft het nog nooit gehad.
Het smaakte ons zo goed dat het zeker op het lijstje komt met "Dit kunnen we vaker eten" 


Pilaf met perzik en rijst.


Ingrediƫnten:

  • 500 gram kipfilet
  • 1 blik perziken
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 groot blik tomatenpuree
  • 1 boullionblokje
  • 5 eetlepels ketjap
  • 3 theelepels sambal
  • klein beetje worcestersaus
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • beetje maizena
  • 250 gram champignons
  • boter
  • 500 gram rijst
Bereidingswijze :

Snijd de kipfilet en perzikken in blokjes, snijd de champignons in plakjes en snipper de ui.

Bak de kip even aan, voeg de ui, champignons en knoflook toe maar ook de ketjap, en de sambal, laat dit even lekker bakken.

Voeg dan de tomatenpuree en de met de staafmixer fijngehakte tomaten toe, roer dit goed door.
Voeg evenveel sap van de perziken als water toe en roer nu de perzikblokjes, en het bouillonblokje door de pilaf, laat dit alles even zachtjes sudderen en voeg een klein beetje worcestersaus toe.

Bind de saus met maizena, en breng eventueel nog wat op smaak met wat gemalen peper.

Kook de rijst zoals u gewend bent, serveer de pilaf nu met wat gekookte rijst.

Eet Smakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten