Ingrediƫnten
Filet Malibu
- 200 g meergranenrijst
- 700 g varkens filet
- 50 ml rum
- 200 ml kokosmelk
- 4 plakken ananas
- 1 paprika
- 1 ui
- bloem
- olijfolie
- 50 g boter
- zout
- versgemalen peper
- 2 el rozijnen
- 50 ml room
- 50 ml vleesjus
- bieslook
Kook de meergranenrijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Marineer de filets in rum en kokosmelk circa 1 uur in de koelkast.
Snijd de ananas in blokjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes. Pel en snipper de ui.
Marineer de filets in rum en kokosmelk circa 1 uur in de koelkast.
Snijd de ananas in blokjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes. Pel en snipper de ui.
Haal de filets uit de marinade, dep ze droog en wentel ze door de bloem. Verhit olie in een pan en bak het vlees rondom goudbruin voeg boter toe en breng op smaak met zout en peper. Voeg de ui, paprika, rozijnen en ananas toe en bak kort mee.
Haal het vlees uit de pan. Voeg op hoog vuur de marinade, room en de jus toe en laat alles goed doorkoken. Snijd de bieslook fijn en roer door de saus. Leg het vlees terug in de pan en warm goed door.
Verdeel de rijst over borden, leg het vlees erop en verdeel de saus erover.
Verdeel de rijst over borden, leg het vlees erop en verdeel de saus erover.
Bron 24 kitchen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten