Ingrediënten
Chocolademousse
- 180 g pure chocolade (minstens 62% cacao)
- 110 ml melk
- 2 eierdooiers
- 30 g suiker
- 375 ml slagroom
Mandarijnencompote
- 6 mandarijnen
- 2 el abrikozenjam
- 1 halve citroen
- 1 scheutje mandarijnenlikeur
Chocolademousse
Hak de chocolade fijn. Breng in een pan de melk aan de kook. Klop intussen in een kom de eidooiers met de suiker schuimig. Voeg de hete melk al roerend toe aan het dooiermengsel. Doe het mengsel terug in de pan en laat het op laag vuur al roerend binden. Neem de pan van het vuur en roer de gehakte chocolade erdoor. Laat afkoelen. Klop de slagroom lobbig en spatel het voorzichtig door de afgekoelde chocoladecrème. Zet de mousse minstens 1 uur in de koelkast.
Mandarijnencompote
Pel de mandarijnen en verdeel ze in partjes. Verwarm de abrikozenjam en meng met de mandarijnen, sap van een halve citroen en een scheutje likeur. Laat de mandarijnen circa 10 minuten marineren. Serveer de mandarijnen met de chocolademousse.
Bron 24 kitchen
Hak de chocolade fijn. Breng in een pan de melk aan de kook. Klop intussen in een kom de eidooiers met de suiker schuimig. Voeg de hete melk al roerend toe aan het dooiermengsel. Doe het mengsel terug in de pan en laat het op laag vuur al roerend binden. Neem de pan van het vuur en roer de gehakte chocolade erdoor. Laat afkoelen. Klop de slagroom lobbig en spatel het voorzichtig door de afgekoelde chocoladecrème. Zet de mousse minstens 1 uur in de koelkast.
Mandarijnencompote
Pel de mandarijnen en verdeel ze in partjes. Verwarm de abrikozenjam en meng met de mandarijnen, sap van een halve citroen en een scheutje likeur. Laat de mandarijnen circa 10 minuten marineren. Serveer de mandarijnen met de chocolademousse.
Bron 24 kitchen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten