maandag 28 november 2011

Ratatouille



Ratatouille
(voor 4 personen)



Ingrediënten:



  • 3 uien
  • 1 courgette (niet schillen)
  • 1 aubergine (niet schillen)
  • 2 tomaten
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 4 aardappels
  • 300 gram kippenblokjes
  • 3 tenen knoflook
  • 4 eetlepels ketjap asin
  • 3 eetlepels dille
  • zout en peper

Werkwijze:
Bak de uien en knoflook in een scheutje olijfolie. Voeg de kippenblokjes toe. Daarna de zout,
peper en dille toevoegen. 2 à 3 koppen water toevoegen. Snijd alles in kleine stukjes,
inclusief de aardappels. Voegde rest van de groente toe. Daar na de ketjap toevoegen (naar
smaak). Alles zachtjes doorkoken tot de aardappels gaar zijn, dan is de rest ook gaar.

Opdienen met een frisse salade & eventueel wat rijst.

Bevat per portie van 225 gram: 320 kilocalorieën.

Deze ratatouille heb ik eens klaar gemaakt toen ik aan "Sonja Bakkeren" deed en vond het erg lekker, nu staat dit gerecht regelmatig hier op tafel en is dus zeker een favoriet gerecht van ons geworden.
Ik laat alleen de knoflook achterwege omdat ik daar absoluut niet van houd en voeg iets meer ketjap Asin toe.


Bron Sonja Bakker



1 opmerking: